tiistai 2. elokuuta 2011

Pipoja sinne sun tänne sekä trikoomekko

Ihastuin Ikasyrin pupujerseyhin, joten sitä oli hankittava. Siitä syntyi sitten pojalle pipo. Malli on aika perus, pään päällä on vähän tyhjää tilaa.


Kun oli pipojen ompelemisen makuun päässyt, oli heti päästävä kokeilemaan jotain koristeita pipoihin. Pojan serkut saivatkin kruunuilla koristellut hatut ihanasta keijukankaasta. Kangas on tilattu Ottobrelta ja oma poika toimii mallina.
Ystäväni toivoi pojalleen pipoa vihreästä norsukankaasta ja jollain kivalla eläimen kuvalla. Päädyin pähkäilyjen jälkeen etanaan ja toteutin sen kuten kruunutkin yllä, eli niin, että ovat hieman irti piposta joistain kohdin. Tähän pipoon tein myös solmittavat nauhat leuan alle, vaikka ne eivät kuvissa näykään. Norsukangas Sampsukalta.Toinen ystäväväni ihastui kovasti Stenzon kukkatrikooseen ja tilasinkin sitä Fabriinasta häntä varten palasen. Siitä valmistui lyhyt trikoomekko olkanepparein. Kanttausten kanssa oli samantyyppistä ongelmaa kuin velourhousuja tehdessänikin. Mietin, että auttaisikohan asiaa jos tarkoituksella jättäisi käänteen oikeasti löysäksi ennen kaksoisneulalla tikkausta? Vai mahtaisiko kanttaus krymppääntyä tällöin helposti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!