tiistai 23. elokuuta 2011

Kangaskori

Ostin jokin aika sitten kaupasta pyöreäpohjaisen kangaskorin, jota olen käyttänyt leipäkorina ja siitä inspiroituneena olen miettinyt vastaavan toteuttamista itse. Kun vielä törmäsin tähän ohjeeseen Elämää Kurjenpolvessa blogissa, en voinut enää olla kokeilematta.
Heti alkajaisiksi piti kokeilla miten onnistuu tällaisen kangaskorin teko neliöpohjaisena, ja onnistuihan se. Tein keskenään identtisen kokoiset korit neliön mallisesta pohjapalasta ja suorakaiteen muotoisesta reunapalasta, sovittelin korit sisäkkäin ja tikkasin reunan. Tämä kori ei ole kovin iso, pohjaneliön sivu 17 cm, mutta uskoisin toimivan yhtä hyvin isompanakin.

Tein sisä- ja ulkopuolen eri kankaista ideana saada aikaiseksi kääntökori. Selvästi tämä nyt kuitenkin asettuu kauniimmin noin mustavalkoinen puoli ulospäin, mutta käytettävissä on toisinkin päin. Vähän sisäosa pussittaa pilkkupuoli ylöspäin, mikä nyt ei tällaisessa korissa toisaalta juuri haittaa. Kankaat ovat Marimekon markiisia, joten mitään tukikankaita en käyttänyt.
Viime päivinä on valmistunut myös yksi pipo pikkupojalle ja huivit siskoksille, joten laitanpa niistäkin kuvat.Näissä kankaat Tiritomista, Hannan kankaasta, Sampsukasta ja Fabriinasta.

3 kommenttia:

  1. Siis aivan on huippuja kaikki ompelukset! Voisinpa melkein itsekin kokeilla tuommoisen neliön mallisen korin ompelua.

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo kori, täytyykin joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  3. AIVAN IHANA KORI! Et tekisi tuollaista isompaa tilauksesta? :/ ollaan meinaan haettu lelukoria!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!