sunnuntai 7. elokuuta 2011

Huiveja

Keväällä kaipasin pienelle pojalleni usein kaulahuivia pipon kanssa. Meillä ei mitään huivia ollut ja siksi käytinkin usein kypärämyssyä, vaikka olisinkin mielummin laittanut pojalle päähän jonkun muun hatun. Innostuinkin kovasti kun minua pyydettiin tekemään eräälle pienelle pojalle suurempi huivi edellisen pieneksi jääneen tilalle. Tämä pyyntö koski ihan solmittavaa mallia ja siitä enemmän seuraavassa postauksessa. Pyynnön pohjalta syntyi kuitenkin tämä nepparillinen malli 1-vuotislahjaksi poikani kaverille.
Tein huivista käännettävän, jotta sopii mahdollisimman monien vaatteiden kanssa. Päädyin kääntämään ruskean kankaan vajaan sentin verran vihreän kankaan puolelle, jotta lopputulos olisi mahdollisimman huolitellun näköinen. Käänne estää nurjan puolen kangasta vilkkumasta näkyviin silloin kun huivia käytetään tähtipuoli ylöspäin ja kun kankaat on valittu niin, etteivät värit sodi toistensa kanssa, myös leppispuolella ruskea kaitale on suunniteltu yksityiskohta. Neppareita laitoin kaksi, joka mahdollistaa huivin käyttämisen kolmella eri pituudella. Tietenkin tämänkin voi vain solmia niskaan mikäli niin haluaa.


Näitä huiveja valmistui pian lisääkin, tietenkin lahjaksi muille 1-vuotiaille. Yhden huivin muistin kuvata vasta autossa matkalla omistajalleen.
Kankaat Hannan kankaasta, Onnilaiselta, Sampsukalta ja Ikasyriltä.

1 kommentti:

  1. Nämä huivit ovat olleet todella käytännöllisiä, aivan ehdoton hitti meidän perheessä. :)

    - Joanna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!