perjantai 5. elokuuta 2011

Lippisharjoituksia

Jo tehdessäni ensimmäisiä kesähattuja mielessäni pyöri, että haluaisin kokeilla tehdä jotain lippiksen tyylistä hattua omalle pojalle. Ottobresta 3/2010 löysin "kesälierikon" kaavan, jonka lipan piirsin kokonaan uusiksi ja sain aikaan tällaisen, jo monessa mukana olleen hatun.
Lippiksen kangas on Marimekon markiisikangasta, joka soveltuikin tähän hattuun mainiosti. Paksu kangas säästi työvaiheita, kun tukikangasta ei tarvinnut käyttää. Lippiksen vuori on marimekon raitatrikoota. Leuan alle tein nepparinauhan ja niskassa on kankaiden väliin kujaan ommeltu kuminauha, joka pitää hatun paremmin paikallaan vimmatusti pyörivässä päässä. Pyynnöstä tein saman hatun myös Eurokankaan pilkkupopliinista tukien lipan kaksinkertaisella tukikankaalla.


Poikani hatun nähtyään työkaverini kyseli poikamaista lippistä, jonka voisi antaa lahjaksi. Muistin, että minulla oli äidiltä saatua paksua vanhaa farkkukangasta. Käyttämätöntä, mutta mielestäni jo kierrätyskategoriaan kuuluvaa pitkän ikänsä takia. Ompelin leikattuihin farkkuhatun palasiin tikkauksia kahdella värillä saadakseni hieman elämää yksiväriseen kankaaseen. Vuorikseen myös tämä lippis sai Marimekon raitatrikoota.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!