sunnuntai 7. elokuuta 2011

Lippis trikoosta

Puuvillakangasvalikoimani ovat varsin rajalliset verrattuna trikoovalikoimiini, joten jo ihan tästäkin syystä olin suunnitellut kokeilevani lippiksen tekoa myös trikoosta. Suunnitelmat muuttuivat äkkiä todeksi kun eräs tuttavani ihastui Jny Designin ruskeaan sydäntrikooseen miettiessään kangasta poikansa lippikseen. Ja jotta taas pääsin kokeilemaan kaikkea heti kerralla, päätin yrittää saada aikaiseksi kääntölippiksen. Kaavana tuo on varsin toteuttamiskelpoinen käännettävänä, mutta myönnettäkköön, että kääntöpuolesta ei tällä ensimmäisellä kerralla tullut ihan niin siisti kuin olisin toivonut. Pientä saumuriommelta oli nähtävissä lipan juuressa joiltain kohdin. Onneksi hattu kelpasi kernaasti tällaisenaan tilaajalleen. Kuvissa hattua mallaa oma poikani.



Hatun toteutin muuten kokonaan trikoosta, mutta lipan sisään ompelin markiisikankaan. En halunnut käyttää tukikankaita, jotta hattu olisi mahdollisimman helppohoitoinen eikä vaatisi välttämättä silitystä konepesun jälkeen. Niskaan ompelin tähänkin kuminauhan kujaan ja leuan alle laitoin kuminauhan. Sydäntrikoo on Lasten Metsolalta ja raitatrikoo on Marimekon.



Saatuani hatun valmiiksi ihastuin siihen ihan valtavasti ja päätin ensi tilassa tehdä trikooloppiksen myös omalle pojalle. Mutta niin vaan kesä alkaa olla jo lähestulkoon eletty eikä oma poikani ole vastaavaa vielä saanut. Onneksi ensi vuonnakin tulee kesä ja silloin tarvitaan uusia hattuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!