lauantai 13. elokuuta 2011

Jaska Jokusen paita

Ystäväni toivoi tyttärelleen Jaska Jokusen paitaa, koska tyttärensä muistuttaa ihan kyseistä hahmoa ja rutistaa pehmolelujaankin kuin Jokunen Ressua. Hauska idea mielestäni ja lähdinkin projektiin erittäin mielelläni.
Pohdin pitkään miten saan sahalaitakuvion helpoiten toteutettua, mutta tehdessäni sitten tajusin, että pohtimisen olisi voinut jättää sikseen ja tehdä vain enempiä ajattelematta. Minulla on kaksipuoleista paperissa kiinni olevaa liimakangasta, mutta mietin vain, että se ei jousta eikä sitä voisi käyttää. Muita epäkäytännöllisempiä liimakankaita ostettuani tajusin, että jo olemassa olleestahan jää silityksen jälkeen jäljelle vain liima, joka siis joustaa. Tämän ongelman lisäksi pohdin kuvion ompelua kankaaseen ja taas sitä joustavuutta. Vaihdoin jo kaksoisneulan koneeseen kunnes tajusin, että joustaahan se tavallinen ommelkin kun se noin sahalaitaan ommellaan. Onneksi en ehtinyt ryhtyä mihinkään tyhmyyksiin ennen ahaa-elämyksiäni.Tein kaula-aukosta hieman v-mallisen, kuten Jaskallakin ja kaulukset taiteilin rennosti lähes olkapäiden tasalle, kuten Jokusenkin paidassa.
Tällainen minulle vähän uudenlainen projekti oli hirmu kiva toteuttaa ja tykästyin noihin kauluksiin niin, että mietin niiden lisäämistä johonkin oman pojan peruspaitaankin. Toivottavasti kestävät pesua hyvin eivätkä ala sojottelemaan ties mihin suuntiin.
4 kommenttia:

 1. Hauska idea ja huippuhieno toteutus!

  VastaaPoista
 2. Onpa mainio paita ja kiva blogi, jään lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 3. Oi kiitos kehuista Riika ja Hanna! Hannalle tervetuloa lukijaksi :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä hauska idea ja toteutus myös.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!