maanantai 21. toukokuuta 2012

Pipoja kevääseen

Olen tässä kevään korvalla tehnyt usempiakin pipoja. Suurimman osan samalla vanhalla mallilla, joten kuvat puhukoot puolestaan.














Olen ollut tykästynyt tuohon päälaelta "rutistettuun" malliin pipoissa, enkä ole vielä juurikaan ihan perusmallin pipoja tehnyt. Päätin sitten yrittää sellaistakin. Kaavan piirtelin ostopipon pohjalta ja ihan istuvan mallinen tulikin.





Tämän pipon kangas on aikoja sitten Facebookin Kangashamstereista ostettua ja sitä oli alunpitäen aika pieni pala. Minulta oli toivottu sekä sini- että punasävyistä huivia, joten päätin käyttää valaskankaan jämät huiviin.





Huivit ovat käännettävät ja reunan tein kuten aikaisemmissakin tekemissäni huiveissa, eli toinen kangas on pienesti käännetty toisen kankaan puolelle. Näin käytössä toisen puolen kangas vilkkuu oikeastikin vain toisella puolella eikä molemmilla, kuten kuvittelen, että kävisi, jos kankaat päättyisivät molemmat ihan reunaan. Norsutrikoot ovat Michas Stoffeckelta ja raitatrikoo Marimekolta.

Valastrikoo oli nyt siis suurinpiirtein tuhottu, mutta sitten puistossa kävikin niin, että yksi äiti ihastui kankaaseen ja toivoi vielä pojalleen pipoa siitä. Onneksi tämän äidin perheessä on myös muutaman kuukauden ikäinen vauva, sillä sain kuin sainkin vielä pienen pipon tehtyä resorilla ja kahdella ylimääräisellä saumalla.






3 kommenttia:

 1. Hieno smurffi ja voi miten ihanaa tuo valas kangas! Tosi hyvin kohdistettu tuo valas saumasta huolimatta :)

  VastaaPoista
 2. Ja joo me rakastetaan valaspipoa! <3 Se on ihana. Vähän iso, mutta oli silti otettava käyttöön Paavolle!
  Ja nyt mä ihastuin tohon kettulippikseen!

  - Milla, Paavo & Otto

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta huomasin, että tännehän meidän Eemilin smurffipipo on päässyt kaikkien ihasteltavaksi :) Kiitos Satu ihanasta piposta, se on ollut joka päivä käytössä ja poika ei suostu muuta päähänsä laittamaan :)

  -Satu ja Eemil

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!