torstai 31. toukokuuta 2012

Kesähattu poikineenNyt on ollut jo niin kesäisiä päiviä, että oli jo todellakin korkea aika aloittaa kesähattujen tekeminen. Ja pääsinkin heti tekemään niitä ihan urakalla.

Kaavana olen näissä käyttänyt viime kesänä piirtämääni sovellusta, ja kankaat ovat Marimekon, Finlaysonin ja Ikean. Kaikkiin hattuihin olen lisännyt kuminauhan niskaan, jotta koossa olisi hieman säätövaraa ja hatut pysyisivät paremmin päässä. Kaikissa on myös tikatut saumat ja lieri.

Muutaman hatun tehtyäni, tuli mieleen, että lierin reunaan voisi kokeilla terettä antamaan vähän lisäilmettä. Aloitin kokeilun oman pojan keltaisesta hatusta, ja tykästyin tereeseen niin, että nyt en melkein malta olla lisäämättä sitä joka hattuun. Tereet ovat trikoota, resoria tai vinokanttia.Tähän hattuun muotoilin vinonauhasta hakaneulalla kiinnitettävän rusetin.Ikean reissulta tarttui matkaan hauska monivärinen kangas. Hauska siinä mielessä, että nämä hatut kun tehdään aika pienistä paloista, niin kankaasta voi valita jonkin väriteeman ja toteuttaa hatun tietyssä väriskaalassa. Hatusta sai myös kivasti erilaisen vasemmalta ja oikealta.

Kaikki edellä kuvatut hatut on vuoritettu Marimekon raitatrikoilla.


Tässä siis tähän mennessä valmistuneet. Pari omalle pojalle ja loput tuttujen lapsille. Näitä hattuja on loppujen lopuksi niin kiva tehdä, että on ollut aivan mahtavaa, että taas niin moni on halunnut hatun. Jatkoakin seuraa vielä hatturintamalla..

10 kommenttia:

 1. Hienoja hattuja! Ja toi tere-juttu on ihan loistava idea. Pääsee takuuvarmasti kokeiluun :)

  VastaaPoista
 2. Upeita hattuja! Löysin vasta blogiisi ja jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja ja ihanan värikkäitä!

  VastaaPoista
 4. no johan on skaala erilaisia samanlaisi hattuja. kaikki on tosi hienoja ja hauskoja väri- ja kuvioyhdistelmiä.

  VastaaPoista
 5. Ihania hattusia ja tuo malli on kyllä huippu. Sopii sekä tytölle että pojalle. Ihania varsinkin nuo, joissa applikoitu tähti

  VastaaPoista
 6. Tosi ihania! Näihin voi jäädä koukkuun ;)

  VastaaPoista
 7. Jopa vain on mahtava valikoima hattuja! Itsekin eilen ompelin pari ja jotain erityisen kivaa päähineiden tekemisessä on. Etenkin ei tee yksivärisiä vaan saa leikkiä väreillä ja kuoseilla.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille positiivisista kommenteista! Ja mun tekemälle tervetuloa mukaan blogin lukijaksi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!