sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Syyspipoja

Kylmän tuulen välillä jo puhaltaessa tuli tarve normipipoa korvat paremmin peittävälle päähineelle. Uusimman Ottobren pipon kaavaa muokkasin rutkastikin ja tälläisia syntyi:Traktoripipo alkusyksyyn kaksinkertaisesta trikoosta ja korvat peittävällä leikkauksella. Ompelin trikoiden väliin windstopper-kangasta puolen pipon korkeudelta, mikä saattoi olla vähän liioiteltua. Pojalla tuntui pää hikoilevan jo ihan pelkästä sovituksesta sisätiloissa. Traktoritrikoo Ikasyriltä ja vuorin vihreä luomutrikoo Jofotexilta.


Samalla päätin kokeilla myös jo hieman kylmempien kelien pipoja. Pyörittelin kankaitani ties kuinka pitkään, kun mikään ei tuntunut sopivan pojan ruskea-turkoosi-vihreään välikausihaalariin. Lopulta päädyin ruskeaan tähtitrikooseen ja turkoosia päätin yhdistää velourina pieneksi lohikäärmeharjaksi. Kyllä jännitti ommellessa, että miten tuo lohikäärmeen harja onnistuu, mutta onnituihan se. Tästä tuli heti oma suosikki näistä kolmesta piposta.
Lohikäärmepipon vuoritin turkoosilla mikrofleecellä ja korvien kohdalle ompelin Windstopperia. Saa nähdä sitten ihan käytännössä, että minkälaisilla keleillä tällainen on hyvä tuolle omalle kuumakallelle. Trikoo ja velour on Onnilaiselta ja fleece Kangastukusta.
Vielä piti kokeilla yhtä mallia syyspipoksi. Materiaalit on muuten samat kuin lohikäärmepipossakin, mutta vuorina on paksumpi polarfleece. Trikoon sammakkoteemasta innostuneena tein joustofroteesta otsalle kurkkimaan suuret sammakon silmät. Trikoo on Onnilaiselta ja fleece Kangastukusta.


Tässä kumpaankin fleecevuoritettuun pipoon tikkaamani tuulenpitävät korvalliset.


Tähän sammakkopipoon oli takoitus tehdä vähän enemmän väljyyttä, jotta mahtuu kypärämyssykin alle. No, väljyyttähän tosiaan tuli! Vai mitä mieltä olette? Jos tällaista halutaan tänä syksynä käyttää niin pienempi on tehtävä. Katsotaan sitten mihin tämä iso päätyy.Näistä pipoista inspiroituneena on nyt tarkoituksena tehdä seuraavaksi sitten ihan talvipipoja. Varmaan kokeilemalla löytyy lämpimyydeltään sopivat kombinaatiot, joten eiköhän niitäkin ole useampi tehtävä.


Muutama ihan peruspipokin on valmistunut pyynnöstä:


3 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä pipoja! Apinat ja lohikäärmepipo ihan huippuja.

    VastaaPoista
  2. Onpas poika isänsä näköinen näissä kuvissa! t. Ode

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!