perjantai 16. syyskuuta 2011

Vedenpitävä takkiYstävän kanssa törmättiin Eurokankaassa aivan ihanaan pul-kankaaseen, ja ystävä toivoikin siitä heti tyttärelleen sadetakkia. En nähnyt syytä, miksei pul-kankaasta voisi tehdä vaatettakin, joten ei muuta kuin tekemään. Takin tein anorakin kaavalla, muokaten sitä hurjasti. Vuoritin takin keltaisella reikäkankaalla, ja saumat liimasin liimanauhalla. Vain sivusaumat jätin liimaamatta, ajattelin, ettei sade sitä kautta sisään pääse, eikä takkia kuulemma ollut suunniteltu käytettävän lätökössä makaamiseen.
Vetoketjun ympärille tein kaikki asiaan kuuluvat lirpakkeet, ja ompelujärjestystä jouduinkin miettimään monessa paikassa. Kaikki ei varmaan mennyt ihan oppikirjojen mukaan, mutta lopputulos on kuitenkin siisti, myös sisäpuolelta.
Löysin kirppikseltä ihania takkiin sopivia pinkkejä neppareita halvalla, mutta laittaessani sitten huomasin, että on Prymin neppareiden laatu tainnut parantua vuosien kuluessa. Osa neppareista oli niin tiukkoja, ettei niitä saanut auki ilman apuvälineitä. Lopulta vain neppareiden pääliosat ovat vanhoja neppareita, toinen puoli nepparia on ihan uusia. Eli eipä taaskaan saanut halvalla hyvää. Onneksi sentään nuo vanhat ja uudet sopivat nyt keskenään toisiinsa ja toimivat moitteettomasti.

Oma poika toimii mallina, takin oikea omistaja on pienikokoisempi.
Pehmeässä pul-takissa on hyvä leikkiä.

Toivottavasti pul toimii takkikankaana hyvin. Kokemuksia odotan mielenkiinnolla. Ainakin materiaali on ihanan pehmeää verrattuna moniin ulkoiluvaatekankaisiin. Tietenkään pul:in hankauksen kesto ei ole huippuluokkaa, joten housuja en varmaankaan siitä lähtisi edes kokeilemaan.

Takki sai parikseen velourpipon fleecevuorella ja windstopper-korvallisilla. Aplikointiin otin mallia takkikankaan turkoosista kukkasesta.
4 kommenttia:

 1. Kaunis takki ja ihanasti sopii tuo pipo siihen! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno taas tämäkin! Samaa kangasta ihastelin ekssa itsekin! Pipokin on kaunis!

  VastaaPoista
 3. Ja tunnustus löytyy sinulle blogistani!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hanna! Ensimmäinen tunnustus minulle :) Vastaan siihen mshdollisimman pian.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!