maanantai 12. syyskuuta 2011

Tilkkupeitto

Olin ystäväni kanssa päiväpeittokaupoilla, ja haussa oli tilkkupeitto ystävän tyttären sänkyyn. Kuinkas ollakaan, löysimme itsemme kangaskaupasta ja pääsin toteuttamaan jälleen itselleni uudenlaista ompeluprojektia.


En ollut koskaan aiemmin kokeillut tilkkutöitä, enkä ennen tätä projektia kummemmin edes pitänyt tilkkupeitoista. Peiton tekeminen oli kuitenkin niin kiva ja mielenkiintoinen projekti, ja kun lopputuloskin vielä miellytti omaakin silmää, että aloin heti suunnitella mahdollisia tilkkutyökohteita omaankin kotiin.


Peiton yleisilmeestä toivottiin pinkkiä/vaaleanpunaista, mutta pelkkään pinkkiin väriskaalaan ei kuitenkaan haluttu tyytyä. Peiton tilkkupohjassa on isojakin muun värisiä alueita, joten viimeistelin vaaleanpunaisen yleisilmeen pinkein reunakanttauksin ja koristenauhoin.

Kokonaisuudessaan peiton tekemiseen meni yllättävän paljon aikaa, ja reunakanttausten tekemiseen erityisesti. Siihen pitää kokeilla toisenlaista lähestymistapaa ensi kerralla. Kaikkineen tämän työn jäljiltä olen kuitenkin aivan myyty tilkkujen maailmasta. Tässä käytin lähes yksinomaan tätä peittoa varten ostettuja kankaita, mutta sormet jo syyhyävät tekemään palapelia jämätilkuista. Ensin vain pitäisi tehdä niin paljon puuvillatöitä, että syntyisi tarpeeksi tilkkuja. 

2 kommenttia:

  1. Kaunis tilkkupeitto ja värit miellyttää silmää! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, edelleen olen vallan ihmeissäni, miten hauskaa tuo väripalapelin rakentaminen olikaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!