keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Pupumekko

Blogitauko vauva-arjen keskellä on vierähtänyt luvattoman pitkäksi. Nyt sitten vaan aloitan jostain ompeluksesta ja lisäilen mielivaltaisessa järjestyksessä niitä vähiä, joita olen puolen vuoden aikana ehtinyt tehdä.

***

Lasten serkku täytti 5 v. ja on sanalla sanoen mekkohullu. Siksi halusin tehdä hänelle lahjaksi mekon. Kankaaksi valikoitui ihana PaaPiin pupukangas keltaisena.
 
 
Mekon kaava on yhdistelmä jotain Ottobren aluspaitaa ja mekkoa sekä sitten vielä muuteltu vähän sieltä ja täältä vapaalla kädellä. Ihan toimiva siitä onneksi tuli. Mekko on kokonaan vuoritettu valkoisella puuvillakankaalla.


Mekon omistaja on aika tyttömäisten vaatteiden fanittaja, joten päätin heti, että pinkki on sisällytettävä mukaan. Vyötärönauhasta löytyy pinkki polvenauha sauman sisään ommeltuna ja vuorin helmaan tein kaitaleen Eurokankaan pinkistä pilkkupopliinista.


Selkäpuolella on piilovetoketju. Omasta mielestäni helpoin vetoketju kiinnittää, ja sopii mekkoon, joten siksi ehdottomasti se.
Tämän keltaisen pupukankaaan keltainen sävy on mielestäni tosi kaunis. Harmi vain, että näissä kuvissani se ei nyt toistu ihan oikein. Itse tykästyin tähän mekkoon kovasti, kuten myös poikani. Haluaisi kuulemma itselleen samanlaisin, ja toimiikin tässä nyt mallina vähän erikoisin asustein:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!