maanantai 28. lokakuuta 2013

Toinen pupumekko


Edellinen kirjoitus, hyvä tovi sitten kirjoitettu, esitteli lahjaksi tekemäni pupumekon. Tilasin PaaPiilta heidän ihanaa pupupuuvillaansa aikanaan kahdessa värissä, ja heti silloin oli mielessä, että oranssista on tehtävä mekko omalle tytölle. Tyttäreni täytti syyskuussa vuoden, ja juhlat juhlittiin murretun oranssissa pupumekossa.


Mekko on hyvin yksinkertaisen mallinen. Kädenteihin ja kaula-aukkoon otin vähän mallia jostain käteen osuneesta kaavasta ja helma on tehty ihan vaan vapaasti saksimalla vähän alaspäin levenevä pala. Poikkisaumaan ompelin ruskean pitsin enkä malttanut olla kokeilematta pitsinauhan päälle vielä ruusuketta. Olin hetkeä aiemmin tehnyt sellaisen omasta päästä ja onnistuneesti pipoon, joten päätin kokeilla samanlaista tähän mekkoonkin. Ja tosi kivahan siitä tuli! Kesti hyvin myös pesun.
Helmaan ompelin kaksinkertaisen suikaleen Eurokankaan ruskeavalkoista pilkkupopliinia, ja selkäpuolelta löytyy piilovetoketju. Mielestäni ehdottomasti helpoin ommella kaikista vetoketjuista, ja siksi valitsenkin aina sen silloin kun se vain vaatteen tyyliin sopii.
Mekosta tuli mielestäni aivan valloittava ja tyttäreni juhlii siinä toivottavasti vielä useammat juhlat. Luulen, etten malta tehdä toista juhlamekkoa ennenkuin tämä jää pieneksi. Niin paljon tähän itse tykästyin. Toisella käyttökerralla löysin etuhelmakappaleesta jopa toistuvan virheen kankaassa, mutta edes se ei haittaa. Niin ihana se tyttären päällä on.


 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!