lauantai 25. elokuuta 2012

Kierrätysmekko

Jokin aika sitten sain ystävältäni naisten kangaspaidan ja toiveen tehdä siitä hänen tytölleen mekon. Projekti olikin mieluinen ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Mekon kaava on oma, kokoon osviittaa katsoin jostain Ottobren liivimekkokaavasta.Paidan takakappaleen muotolaskokset olivat purettavissa, joten mekon etukappaleen sain tehtyä ilman pystysaumoja. Paidan etukappaleen muotolaskoksissa oli kangasta leikattu, joten mekon takakappaleesta löytyy pystysaumat. Paidan etukappaleen nappilistan hyödynsin mekon takakappaleessa, ei tarvinnut ommella vetoketjua, ja sopii hyvin mekon tyyliinkin noin.

Mekon selkäpuolella näkyvissä paidan koristesaumaa sekä muotolaskosta.

Paidan nappilista "aukeni" kaulukseen päin, joten mekkoon otin paidan vyön vyölenkin ja lisäsin napin. Tuli mukava yksityiskohta niskaan ja mekko pysyy hyvin päällä.

Ystävältäni sain paidan lisäksi reilun pätkän kaunista koristepitsiä, jota lisäsin mekon helmaan kokonaisena ja vaakasaumaan halkaistuna. Näin ei tullut liikaa toistoa tuon pitsin osalta.
Tässä vielä kuva mekosta käyttäjänsä päällä.

 

11 kommenttia:

 1. Hei! :) Ihana mekko samoin kuin aikaisemmat hatutkin! Pitsit tekee kyllä paljon.

  VastaaPoista
 2. on kyllä nätti mekko <3

  ps. sun sanavahvistus kyllä vähän vaikeuttaa tätä kommentoimista. oleko kokeillut että laitat sen siten että tarkastat itse kommentit? Ne tulee luettu muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko, ja upea uusi elämä vanhalle paidalle :) Minullakin olisi vähän samanlainen projekti odottamassa, ja nämä tällaiset ihanuudet kyllä rohkaisee tarttumaan työhön. Hieno!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille positiivisista kommenteista!

  Unikuu, hyvä huomio. En ollutkaan tietoinen/muistanut, että mulla oli tuo sanavahvistus käytössä. Nyt se on poissa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!