torstai 30. elokuuta 2012

Housuja velourista

Tein pian syntyvälle uudelle perheenjäsenellemme pikkuiset housut ja samalla huomasin, että koneella oli parit muutkin housut vielä bloggaamatta.


Ensimmäisenä esittelyyn 100 senttiset pöllömetsävelourista ommellut ihanuudet. Kaava on Ottobren vauvahousukaava suurennettuna, olisikohan ollut lehti 1/2012. Aika leveä kaava olikin, mutta niinkait sitä olettaa sopiikin kun vauvakaava on kyseessä.


Tilasin joskus aikaa sitten Tiritomista tuollaista mustavihreää raitaresoria, joka osoittautuikin luonnnossa aika hurjan väriseksi. Näitä housuja tehdessäni tajusin, että pöllömetsävelourin (Sampsukasta) kanssa se sopikin kuin nenä päähän, joten pääsi käyttöön. Lahkeensuuresoreista tein käännettävät.

Sopivat pökät vähintäänkin siivoukseen.


Ottobren hauskannäköistä Little Houses kaavaa halusin kokeilla heti sen nähtyäni, ja teinkin sitten ystäväni vauvalle housut autovelourista.Kaapista löytyi aikanaan Ikasyrin salaisesta paketista paljastunut, hyvin autojen kanssa sopinut raitavelour, joten tein peppukappaleen siitä. Aika hauskan näköiset tuli. Kaava näyttää mielestäni reisistä vähän kapealta, mutta käyttökokemuksista en tiedä, koska en ole muistanut kysyä. Myös autovelour on Ikasyriltä, ja resorit ovat Marimekon.
Halusin kokeilla Little Houses kaavan toimivuutta ihan omakätisesti, ja teinkin meille omaan käyttöön samalla kaavalla pienenpienet pirteät housut Ikasyrin sydänvelourista.
Näihin varastoista ei löytynyt sopivaa toista velouria peppukappaleeksi, joten päätin kokeilla tereitä peppusaumoihin. Hirmu kivan näköiset tuli, vaikka saumat vähän aaltoilevatkin. Käytössä ei varmaankaan huomaa moista ja pesukin voi auttaa asiaa. Keltainen resori on Marimekon.


Loppuun vielä yksi tekemäni vauvan myssy. Olen tehnyt tällä samalla kaavalla pari myssyä aiemminkin, mutta ihan tarkkaa kokoa en kaavalle tiedä, sillä olen piirtänyt kaavan kaupan huomattavasti suuremman myssyn pohjalta sieltä täältä pienentäen. Kaavalla oli siis tehtävä myssy omallekin pienelle, jotta selviää vihdoin tämäkin mieltä askarruttanut kokoasia.
Myssyn sienitrikoo on Sampsukalta ja kantit ovat raitatrikoota Ikasyriltä. Nauhat tein tällä kertaa ohuina suikalemaisina enkä kantattuina kuten parissa aiemmin tekemässäni. Uskoisin, että on toimivammat näin.

5 kommenttia:

 1. Kivoja housuja, punaiset sydänhousut vei sydämeni. Kunpa sitä kangasta saisi jostain... :)

  VastaaPoista
 2. Ihania pieniä vaatteita, nuo sydänpöksyt tereillä on tosi kivat :)

  VastaaPoista
 3. Tereet piristää kivasti housuja ja pupupöksyt tosi söpöt!

  VastaaPoista
 4. Tosi söpöjä housuja! Tereet olivat kiva lisä!

  VastaaPoista
 5. Hei, olisiko mahdollista saada tota vauvanmyssyn ohjetta/kaavaa? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!