tiistai 28. elokuuta 2012

Helicopter fox "huppari"Ottobren numerossa 1/2012 oli Helicopter Fox trikootakin kaava. Jostain syystä sain heti idean, että teen sen poikani hyvälle ystävälle 2-vuotislahjaksi, vaikka synttäreihin oli vielä useampi kuukausi. Suurensin kaavan kokoon 98 ja tein siitä ensin kaavakokeiluna reiluilla saumanvaroilla omalle pojalle autotakin. Nepparit korvasin vetoketjulla sekä ulkonäön että kätevyyden takia.
Tämä siis vastaa noin kokoa 104, mutta siitä tuli auttamattomasti liian ison näköinen muuten tuota kokoa käyttävälle pojalle. Hartiat varsinkin olivat liian leveät. Tämä päätyy siis hetkeksi varastoon odottamaan hartioiden leveytymistä. Toivottavasti tulee vielä aika, jolloin on sopiva, sillä tykkään kyllä kovasti tuosta eri väristen kanttien ja resorien yhdistelmästä. Tässä kangas on tietenkin Metsolasta ja joustofroteeta, resorit ovat Marimekon.


Pojan kaveri on omaa poikaani pienempi kooltaan, joten tein hänelle takin ilman saumanvaroja ja kavensin kaavaa hieman hartioista. Myös kaula-aukkoa pienensin vähän, sillä sekin oli autohupparissa leveähkö. Pituuden tein vetoketjun pituuden mukaan.Norsutakki on autotakista poiketen vuoritettu. Vuorina käytin värivirheellista kultakutria (Hannan Kankaasta). Tähän takkiin tein myös kaavan mukaisen taskun raitatrikoosta. Samalla raitatrikoolla tein myös kanttaukset sekä hihansuiden resorit. Norsutrikoo on Sampsukasta ja raitatrikoo Ikasyriltä.Tykästyin tähän takkiin niin, että oli kuitenkin saatava pojalle sopivakin takki. Ja koska perheemme saa pian myös pienen lisäjäsenen, päätin tehdä vielä yhden takin koossa 68. Pojan takki on tehty suurentamallani 98 kaavalla, mutta kapeimmin hartioin ja kaula-aukkoa pienentäen. Myös pituutta takissa on lisätty. Koon 68 takki on suoraan kaavan mukainen.


 Pupukangas on aikaa sitten Ikasyriltä hankittua ja takit on vuoritettu Marimekon raidalla. Taskuun laitoin tuon raidan vinoon antamaan vähän lisäilmettä. Musta resori on myös Marimekon. Pitkään arvoin resorien ja kanttausten väriä, mutta olen tyytyväinen, että maltoin valita "tylsän" mustan.

Ja tässä poseeraa uuden puputakin onnellinen omistaja.12 kommenttia:

 1. Oi! Tosi kauniita takkeja, noi puput <3 Ja en oo ennen oikkeen lämmennyt tälle kaavalle,mutta toi vetskari teki ihmeitä, tykkään ihan hirmuisesti!
  Tuo norsukin on kyllä nam, ihanasti oot käyttäny tota raitaa tossa kanttauksissa! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania takkeja! Tuo vetoketju antaa kivaa ilmettä, sopii isommallekin lapselle! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan järkyttävän ihania!! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista :) Itse tykkään myös paljon enemmän tosta vetskarista kuin neppareista tällaisessa, ja tosiaan varsinkin isommalle. Tällaisen sivuvetskarin ongelma kyllä on, ettei takkia oikeastaan voi pitää auki. Mutta toisaalta ainakaan mun poika ei suostu muutenkaan pitämään auki mitään takkeja, eli meillä se ei ole ongelma.

  VastaaPoista
 5. Upeita! Minä tykästyin heti tuohon takkiin lehdessä.

  VastaaPoista
 6. Onpa hienot ja onnea odotukseen!!

  VastaaPoista
 7. Ihanat ja kivaa lisämakua antaa raidat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!