maanantai 8. lokakuuta 2012

NappilistapaidatUusi perheenjäsenemme on jo kuukauden ikäinen, joten on jo korkea aika hänenkin päästä esittäytymään blogiin. Kuvassa tytöllä ikää vasta reilu viikko, ja päällä aiemmin blogattu ennen tytön syntymää ommeltu mekko.

***

Olen jo pitkään suunnitellut kokeilevani nappilistapaidan tekemistä, ja nyt sekin on sitten vihdoin kokeiltuna. Kaavana toimi Ottobren Buttoned Up paitakaava, jota muokkasin hartioista ja kainaloista.


Nappilista onnistui ihan kohtuullisesti näin ensi yrittämäksi. Neppareiksi valitsin eri väriset kam-nepit. Niitäkin käytin nyt ekaa kertaa, mutta yllättävän helpot oli laittaa. Kanttaukset tein Hilcon raitatrikoolla (Fabriinasta). Traktoritrikoo on aikoinaan Ikasyriltä tilattua.
Tykkäsin kaavasta muokkauksien jälkeen ja myös nappilista oli mieleinen piristyksen tuoja perustrikoopaitaan, joten päädyin tekemään myös pojan kaverille nappilistapaidan. Kaapissa olikin sopivasti kangasta, jonka oranssin värisävy toi aikanaan heti kangaspaketin avattuani mieleen tämän kyseisen pojan äidin.
Paidan raitainterlock on Ikasyriltä ja kantit tein Marimekon resorilla. Tähän paitaan tein myös kaavan mukaisen taskun JNYn ruskeavalkoisesta tähtitrikoosta. Tässäkin paidassa nepit ovat kameja, ja taas keskenään eri väriset. Tykästyin sitten itsekin lopulta tähän paitaan kovasti, ja olen jo saanut kuulla, että se on ollut mieleinen myös uudessa kodissaan. Pitäisi tehdä tällaista hyvin yksinkertaista varmaan omallekin pojalle.


 

9 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen pikkuinen <3!

  VastaaPoista
 2. Onnea pienestä perheenlisästä! Kivoja paitoja olet puuhaillut, mukavan värikkäitä! Ja työn jälki on hienoa! Mä olen myös tehnyt tuolla samalla kaavalla, mutta en muokannut mitään (paitsi ehkä pituutta, en muista enää). Miten vaikutti kaavaan nuo tekemäsi muokkaukset? Oliko kainaloissa joku vialla?

  VastaaPoista
 3. Onpas kivoja vaatteita ja suloinen tulokas.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Miten suloinen pieni rakkauspakkaus <3.

  Kauniita töitä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 6. Suloinen söpöliini! Ja kivat paidat, hauska tuo tasku :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille! Tuuliviiri, kavensin hartioita, koska tykkään aika niukkalinjaisista vaatteista. Useammassakin kaavassa on ollut mun makuun liian leveät hartiat. Ja pienensin vähän sieltä kainalostakin, eli nostin sivusaumaa kainalosta sentin verran. Taas kaavaa siis vaan vähän niukkalinjaisemmaksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!