maanantai 2. tammikuuta 2012

Pieniä ja pienenpieniä päähineitä

Pienin tähän asti ompelemistani päähineistä tulee tässä.Ystäväni tytär sai uuden serkun, jolle tein tällaisen viemisiksi. Yksi vauvahattu löytyi itseltä vielä kaapista pyörimästä ja siitä piirsin ja pienensin kaavat. Sen verran summittaista oli homma, että kuvittelin joutuvani tekemään toisenkin hatun. Mutta kaikeksi yllätykseksi tämä ensimmäinen onnistui loistavasti. Peurakangas on tilattu aikanaan Sampsukasta.

Pari talvihattua thinsulatevuorella, joista toinen osoittautui varsinaiseksi vastustusten projektiksi. Ensin esiteltäköön se onnistuneempi.
Hatussa on pääliosa velouria ja vuori fleeceä sekä välissä thinsulate-vanu, johon ompelin vielä korvien kohdille windstopperkangasta. Tein hatusta käännettävän, ja koristelin hieman kumpaakin puolta.


Velourpuolelle aplikoin kruunupäisen madon. Mato on velouria ja kruunu heijastinkangasta. Fleecepuolelle tikkasin pari tähteä.

Ja tässä sitten tämä ei niin onnistunut hattu, tai oikeastaan sen ensimmäinen versio, ja siis se mitä siitä ulkonäöltään piti tulla.
Hatun päälikangas on neulosfleeceä Eurokankaasta ja vuori karvakangasta Kangastukusta. Noiden välissä taas thinsulate ja windstopper. Hattu onnistui muuten hyvin, mutta osoittautui käyttäjälleen malliltaan matalaksi ja jäi otsalta todella korkealle. Tämän epäonnen edessä tartuin saksiin ja halkaisin hatun korvien etupuolelta. Päätin kokeilla pelastaa hatun lisäämällä kaistaleen keskelle leveyssuuntaan, ja tietenkin siis kaikkiin kerroksiin.
Jotta kaistale ei olisi näyttänyt todellakin vain korjausyritykseltä, päätin koristella saumat tereillä raitatrikoosta. Mielestäni tästä tuli hirmu kiva näin, harmi vaan, että se oli vieläkin vähän liian matala oletetulle käyttäjälleen tuosta korvien kohdalta ja jää näin ollen odottamaan jonkun pienipäisen käyttäjän ilmaantumista.


Otsalle aplikoin tassunjäljen heijastinkankaasta.


Samassa materiaali- ja väriskaalassa, mutta ilman korvia ja thinsulatea, valmistui aiemmin toinenkin pikkuinen pipo.
***

Vaikka nämä ovatkin vielä viimevuotisia ompeluksiani, haluan näiden myötä toivottaa mahtavaa uutta vuotta kaikille lukijoilleni, kuten myös satunnaisemmille vierailijoille. Teitä lukijoitakin on kertynyt jo mahtavat 27! Olen luvusta innoissani.

4 kommenttia:

 1. Oi miten söpö pieni peura pipo! Ja tassu pipo on myös todella hieno, harmi että on liian matala :/

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania lakkeja! Pitäisi alkaa itsekin tehtailemaan noita.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Nuksu ja Riika! Ja Riika, jos tuota talvilakkien vanun käsittelyä ei lasketa niin lakkien teko on kovasti mukavaa hommaa, että ei muuta kuin tekemään :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa peurakangaskin!

  Siis jos mä olisin tiennyt sun yhden naisen vaatetehtaasta olisin alkanut sijoittaa sinne päin enkä aina Lindexiin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!