torstai 5. tammikuuta 2012

Nukelle vaatteita

Yksi tuttu oli nukenvaatteita vailla, ja ilmoittauduin vapaaehtoiseksi kokeilemaan niiden ompelua. Omalla pojalla on yksi nukke, jonka vaatekerta on ruma ja sen lisäksi vielä kulahtanut, joten siksikin tämä oli hyvin aiheellinen ompelukokeilu. Nyt oli sitten hyvä syy tila,ta muutamat kaavatkin.Päädyin ihan perusvaatteisiin näin ensikokeilulla ja ihan hyvin onnistuinkin. Nukenvaatteissa suositaan yleensä tarroja, mutta itse en niistä monessakaan yhteydessä niin innostu, kun tarttuvat sinne sun tänne. Muokkailin kaavoja sen verran, että sain tehtyä vaatteet helpoiksi pukea ilman tarroja. Paidassa on aika syvä kaula-aukko ja mekon pääntie on avoin toiselle olalle. Velourit on muistaakseni Hannan kankaasta ajat sitten tilattuja ja raitakankaat ovat Fabriinasta.

Paidan raitatrikoo pääsi resoreiksi housuihin.


Perusvaatekerran jälkeen ajattelin kokeilla fleecepuvun tekoa. Ihan siitäkin syystä, että ompelukalenterissa siinsi myös oikean vauvan fleecepuvun ompelu. Tässä tuli samalla hyvää harjoitusta siis.


Muokkasin kaavaan käänettävät hihan- ja lahkeensuut ja vetoketjun reunaan ompelin resorin, jota jatkoin hupun reunaksi. Vetoketju jatkuu haalarissa hassusti takakappaleen puolelle. Kuvittelin, että se jotenkin helpottaa pukemista noin, mutta ei helpottanut. Lähinnä teki vähän hassun näköiseksi. Ihan helppo puku oli pukea, vaikka aukaisi vetoketjun vain tuohon haaraan asti. Sienifleece on Kangas-Mallalta.Asun huppu on vuoritettu Ikasyrin leppisjerseyllä.

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniita nukenvaatteita, noissa on kyllä ollut väkertäminen. :)

  VastaaPoista
 2. Heipä hei!

  Ensimmmäistä kertaa eksyin blogiisi - ihania vaatteita! Mistä tilasit kaavat noihin nukkevauvan vaatteisiin?

  lumiterveisin MinnaS.

  VastaaPoista
 3. Söpöjä nukenvaatteita. :) Niitä on minustakin kiva näperrellä ja lapset ilahtuvat niistä kovasti.

  VastaaPoista
 4. Juuri löysin blogiisi sattumalta kun nukenvaatteita googlettelin, itsellä sama projekti meneillään :) Aivan ihana blogi, ihania ompeluksia! Tulen paremmalla aikaa vielä kahlaamaan läpi vanhoja juttuja ja klikkasin heti itseni lukijaksikin niin en hukkaa tätä! :)

  VastaaPoista
 5. Hieno sienihaalari! Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 6. Aloitin nukenvaatteiden tekemisen 20 vuotta takaperin.Nyt niitä näyttää tekevän yksi jos toinenkin.
  Edelleen teen harrastuksenani nukenvaatteita Beibi-bon nukelle ompelen kuin kutomallakin.Nukenvaatteita on kiva tehdä ja suunnitella uusia malleja, Se mistä ja kuinka tehtyjä on a ja o
  Kyllä olen nähnyt kirpputoreilla sellaisia nukenvaatteita että hävettää, jos tekee tekee nekin siististi ja kunnolla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!