tiistai 4. syyskuuta 2012

Vauvajuttuja

Eräs ystäväni sai poikavauvan pari kuukautta sitten, ja vihdoin sain ommeltua tulokkaalle jotain. Tein velourhousut Ottobren Little Houses kaavalla ja pienen vauvan myssyn omalla kaavalla. Edelleen myssykaavan koko on itselle epäselvä, koska oma pieni ei ole vieläkään syntynyt sitä kokeilemaan, mutta suurensin kaavaa hieman ihan varmuuden vuoksi.


Työmaavelour on Hannan Kankaasta aikanaan tilattua ja lakin kanttaukset ja nauhat ovat raitatrikoota Ikasyriltä. Housujen raitarseorien tilauspaikkaa en enää muista.



Kun tuo työmaavelour oli niin sopivasti esillä ja sopivasti oli ylimääräistä aikaakin, niin päätin kokeilla pienenpientä liivimekkoa omalle tulevalle tyttöselle. Kaavan leikkasin vapaalla kädellä, yläosaa mallasin vähän valmiin bodyn pohjalta. Arvio kooksi on noin 56.



Tähän mekkoon kokeilin tuollaista nepparikaula-aukkoa, koska ajattelin sen olevan yksinkertaisempi tehdä kuin nepparit olalle. Onnistui ihan ok, mutta tukikangasta olisi kannattanut malttaa silittää tuohon halkion leikkuukohtaan. Nyt venyi jonkin verran eikä tullut ihan niin siisti kuin varmaan tukikankaan kanssa olisi tullut. Kelpaa kuitenkin näinkin.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!