sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kesähattukokeiluja

Sain tyttömäisen lierihatun kaavan kaveriltani ja koska yksi tyttö sattuikin olemaan kesähatun tarpeessa niin ei muuta kuin ompelemaan. Eurokankaasta löytyi sopivasti runsaasti erivärisiä kivoja pilkkupopliineja, joista tyttömäiseen hattuun valitsin kirkkaan pinkin. Päätin kokeilla laittaa hattuun myös tuollaisen merkin koristeeksi, ja uskottavuutta tuomaan. Ja ihan kivastihan se sitä uskottavuutta toikin!


Oma poikakin oli suojaavaa kesähattua vailla, joten päätin kokeilla muokata kaavaa poikamaisemmaksi. Harjoituksen vuoksi tein toisen tyttömäisenkin hatun, ja kokeilin taittaa siitä lieriä takaa. Enkä pystynyt hillitsemään itseäni myöskään aplikaatiokokeiluilta.


Keltainen hattu onnistui pinkin edeltäjänsä tavoin, mutta päätyi kuitenkin myöhemmin käyttöön ihan joka puolelta leveälierisenä. Vihreässä hatussa yritin poikamaistaa mallia lähinnä lyhentämällä lieriä takaa, ja valmiissa hatussa huomasin, että hatustahan tulikin aika lennokas. Vaati siis ehdottomasti myös muuta muokkausta!


Voipaperinsuikaleen avulla hetken pähkäiltyäni tajusin, että lierin kaarevuutta oli tietenkin myös suoristettava. Tein harjoittelun nimissä vielä yhden hatun, jossa jatkoin myös aplikaatioharjoituksiani. Tähän hattuun päätin tehdä myös tikkaukset niin lieriin kuin saumoihinkin. Onneksi tällä kertaa kokeilu tuotti tulosta ja olen tähän sukupuolettomaan malliin hyvinkin tyytyväinen. Hattu on ollut jo kovassa käytössä ja suojaa hyvin auringolta.


 Hattujen tekeminen osoittautui varsin mukavaksi puuhaksi, joskin hyvinkin aikaa vieväksi tukikankaiden leikkailuineen ja silityksineen. Tässä vaiheessa en vielä arvannut, että tulisin vielä leikkailemaan ja silittelemään hatun jos toisenkin, mutta niistä lisää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!